https://www.compassplaygrounds.co.nz/uploads//images/Slides/headerMeth.jpg

Playground Renovation Revisited

We decided to go back and take some pictures of a renovated playground that has been in use for some time.

A fort was created to act as a viewing platform so that the children have a great view of the road. As this is a rural farming community there is often interesting traffic passing by, such as combine harvesters and tractors.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

The swing bridge also overlooks the under two area providing an opportunity for interaction for the two groups.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

The fort is built from treated pine uprights, Manuka and kwila balustrade and cedar shingle roof.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

The walkway leads to several other areas of the playground.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

The large mud kitchen gets a huge amount of use and has become a focus for messy play.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

Sandpit with boulder surround. Step/work space in foreground and sandpit storage box in the background. The three bay storage box is located so children have ready access to equipment.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

A new path was created using a variety of different finishes. The bricks and pavers had been acquired by the staff and parents and we incorporated them into the path. We also put new gable ends on the existing whare. The kowhaiwhai pattern was then painted on by one of the teachers.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

A child height pergola was part of the brief. The bike path can be seen running underneath.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

Here is the detail of the pergola. Macrocarpa inserts were used as part of the textured path. In the centre of these was local stone which mirrors the stone work used in the main street of Methven town.

Methven Playground Revisited - Compass Playgrounds

>